חריגות בניה- מה ניתן לעשות לגבי חריגות בניה? הכשרת *חריגת בניה
האם ידעתם שאם בנכס שלכם יש חריגות בניה, יכול להיות שלא ניתן יהיה לקבל עליו משכנתא, או שסכום המשכנתא שיאושר על ידי שמאי הבנק יהיה נמוך, ולא יתאים למה שצריך כדי לעשות את העסקה.
האם ידעתם שחריגת בניה הינה עבירה פלילית, ואם רכשתם נכס שיש בו חריגות בניה, העבירה הינה שלכם, גם אם מי שביצע אותה הוא הבעלים הקודמים של הנכס.
האם יש התיישנות על חריגת בניה ?
אין התיישנות על חריגת בניה, יתכן ולא ניתן מבחינת החוק להרוס לכם את החריגה, או לפנות את הדיירים ממבנה לא חוקי, אך החריגה עצמה נשארת לא חוקית, ובכל צעד שתרצו לעשות עם הנכס הזה, זה יצוף, וייצור בעיות, אפילו חריגות מלפני עשרות שנים.
מיסוי וחריגות בניה
האם ידעתם שלעבירות בניה יכולות להיות גם השלכות על היטל השבחה, מס שבח, והטבות מס.
אישור חריגות בניה- הכשרת חריגת בניה
לא כל חריגת בניה ניתן לאשר, או להכשיר !
לפני שאתם רוכשים נכס כלשהו, לא מספיק לדעת שיש בו חריגות בניה, אתם צריכים לדעת גם אם ניתן לאשר אותן, ולהכשיר את חריגת הבניה. לעיתים השטחים שנבנו ללא היתר חורגים מזכויות הבניה החלות על החלקה, ולכן לא ניתן יהיה לאשר את חריגת הבניה, גם אם עושים את כל התהליך הארוך ויקר של הגשת בקשה להיתר.
בדיקת שטחים וחריגות בניה, לפני רכישה
כדאי לפני רכישת נכס כלשהו, לערוך בדיקה כך שתדעו במדויק אם קיימות חריגות בניה בנכס, ואם כן, האם ניתן לקבל עליהן אישור (בתהליך של היתר, או בקשה להיתר לשימוש חורג, תלוי במקרה).
האם אפשר לזהות חריגת בניה ?
כשאתם הולכים לרכוש בית/דירה, לפעמים אפשר לזהות חריגת בניה, בסיור במקום, אך עדיף לא להסתמך על כך ולפנות לאדריכל שיעשה עבורכם בדיקה מקצועית של הנושא.
מהנסיון שלי, יש דברים מפתיעים מאוד, שאיתרתי רק לאחר בדיקה מקיפה של הנכס.
לדוגמא, דירה שלמה על גג הבנין, שהחלק היחיד החוקי בה הוא חדר קטנטן, שהיה במקור חדר כביסה, או דירה שכמחצית שטחה הוא שטח מרפסות שצורפו לדירה, ללא היתר, וכיום המטבח והסלון נמצאים בשטח חריגת הבניה, או דירה שסיפחה לעצמה שטחים משותפים, ועוד.
מהן חריגות הבניה הנפוצות ?
סגירת מרפסות (את זה כולנו מכירים),
בניית גדרות,
תוספת שטחים בדירות קרקע, או דירות גג,
פיצול דירה למספר יחידות דיור,
שימוש אחר בנכס, למשל שימוש במחסן למגורים, או שימוש במחסן למשרד/קליניקה,
תוספת גלריה בדירות, או חנויות,
חריגות בניה בבית פרטי, וחריגות בניה בבית משותף, האם יש הבדל ?
אין הבדל בין חריגת בניה בבית משותף, לחריגת בניה בבית פרטי, בשתיהן יש לערוך תהליך של הכשרת חריגת הבניה, או הריסה.
כמובן שבבית משותף יש בדרך כלל יותר שכנים, ושכנים יכולים להתנגד לאישור חריגת הבניה.
אישור של חריגת בניה בבית משותף, שקשורה לפלישה לשטחים משותפים, או לביצוע שימוש אחר בשטחים משותפים, הינו מורכב, ותלוי בגורמים רבים שצריך לבדוק אותם.
אז מה עושים לגבי חריגת בניה ?
המטרה שלנו היא ליצור נכסים חוקיים לחלוטין, כך שהמימוש שלהם יהיה פשוט ומהיר.
אנחנו עורכים בדיקה של הנכס אשר לאחריה אפשר להחליט באם ניגשים לתהליך של הגשת בקשה להיתר על מנת להכשיר את החריגה, או שיש צורך בהריסה מלאה או חלקית של חריגות הבניה.
צרו עימי קשר, אל תהססו להרים טלפון,
שלכם,
אילת מליס כהן
אדריכלית
054-4558123
*חריגת בניה = בניה ללא היתר בניה, מבנה או חלקיו, שאינם חוקיים.
#חריגתבניה #חריגותבניה #הכשרתחריגתבניה #בניהללאהיתר #היתרבניה #רישוי #שימושחורג #עבירתבניה #עבירותבניה #משכנתא #מבנהלאחוקי #הפיכתמחסןלדירה #פיצולדירתמגורים #אילתמליסכהן #אדריכלתלאביב
Comments