top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תAyelet Mallis Cohen

רכישת דירה "על הנייר"- ממה להיזהר ?!

תכננתי הרבה מאוד בנייני מגורים, במעל 30 שנות עבודה כאדריכלית, עבור חברות מהגדולות בארץ, וגם עבדתי עם חברות בנייה על תחום השינויים, מפרטים וכדומה. מתוך נסיון זה, ריכזתי עבורכם את הטיפים העיקריים, והנושאים הכי חשובים, כשקונים דירה על "הנייר". אם יש דברים נוספים שתרצו שאכתוב עליהם, או אם יש לכם שאלות, מוזמנים תמיד לפנות אליי ישירות בווטצאפ או במייל.

אני משערת שבדקתם כבר את תוכניות הדירה, והחלטתם שהיא מתאימה לכם, לפני חתימה, תבדקו את הדברים הבאים:


1-    מה הרקורד של החברה שמוכרת לי את הדירה.

תבדקו את האתר של החברה, מהם הפרויקטים שהם עשו, שהסתיימו,

לא תמונות של הדמיות !!! אלא פרויקטים אמיתיים שהסתיימו, רצוי כאלו שהסתיימו כבר לפני כמה שנים, כדאי לסוע ולראות איך הבנין נראה אחרי כמה שנים, ולנסות לדבר גם עם אנשים שגרים בו. כן, זה "ישרוף" לכם כמה שעות, אבל שווה להשקיע את זה במשהו שאתם הולכים להשקיע בו מליונים.

 

2-    מיהו האדריכל שתכנן את הבנין, ומה הרקורד שלו.

זה משהו שאף אחד לא בודק (לפחות אני לא נתקלתי במישהו שבדק את זה),

איך זה יכול להשפיע על הדירה העתידית שלכם ?

אדריכל שתכנן בנייני מגורים (לא שימושים אחרים כמו מסחר, משרדים, תעשיה, אלא מגורים !!) יידע לדאוג לכך שהבנין יבנה היטב, גם אם לא במפרט הכי גבוה, או דירות יוקרתיות, הוא ידע את הדברים הבסיסיים. טעויות בסיסיות עלולות לגרום לעוגמת נפש, הוצאות כספיות גבוהות, שלא לדבר על מצבים שלא מצליחים לרשום את הבנין בטאבו (לצערי נתקלתי בהרבה כשלים תכנוניים, שהגיעו אליי כדי שאנסה לפתור להם את המצבים הבעייתיים, כשלעיתים גם ממש נדרש שינוי מבני בעלויות גבוהות).

אתם יכולים גם לבדוק פרויקטים קודמים של האדריכל, ולהתרשם.

 

חשוב !! לכם אין שום שליטה על מה שהאדריכל יעשה בנכס שאתם כבר מושקעים בו !!

אז כדאי שהוא יהיה אדריכל טוב.

 

3-    מפרט הדירה

מפרט הדירה הינו מסמך נפרד, המצורף בדרך כלל כנספח לחוזה הרכישה.

הכי חשוב -  מה שלא כתוב לא קיים !!

אחרי שכתבתי מאות מפרטים לדירות, אני יכולה לומר לכם שמאחורי המילים היבשות מסתתרים האיכות של הדירה, העיצוב שלה, נוחיות השימוש והחיים בדירה, וגם....כמה כסף תצטרכו להשקיע בדירה לאחר שכבר תקבלו אותה ! (וזו הפתעה שהרוב לא אוהבים...)

 

צעד 1:  וודאו שהבנתם (דגש על הבנה) כל מילה במפרט, אם צריך, העזרו במילונים.

צעד 2: בדקו מה מאפשרים לכם לשנות בדירה, לאחר הרכישה וללא תוספת עלות !

בהקשר זה, שתי מילים חשובות- "תוספות, שינויים"

למשל, מהי רמת הגמישות הניתנת לכם בתוספות לכמויות המפורטות במפרט, ובשינויים של התכנון עצמו כמו מיקום קירות, מיקום כלים סניטריים, מיקום נקודות חשמל בקירות ובתקרה.

צעד 3: מה שלא כתוב לא קיים !!

וודאו שמה שחשוב לכם, כתוב, במילים ברורות ופשוטות.

למשל, חשוב לכם לעשות אמבטיה לילדים, בתכנית משורטטת אמבטיה וזה נראה בסדר, וודאו שבמפרט כתוב "אמבטיה", וגם מידות מינימום, ולא שכתוב "מקלחת או שו"ע" (שווה ערך), כי זה אומר שתצטרכו להוסיף כסף על מנת לקבל אמבטיה.

 

צעד 4: סיירו בדמיונכם בדירה.

למשל, תדמיינו שאתם עומדים במרכז הסלון,

מהו חלון הויטרינה שמולכם (לפי התכנית ולפי המפרט) ? מהו האלומיניום (לפי המפרט) ? מהו הצבע (האם צוין במפרט או שתוכלו לבחור) ? היכן הלחצן של התריס החשמלי ? תורידו את העיניים למטה, הרצפה שאתם עומדים עליה, מהי, מה החומר, הצבע, גודל האריחים ? וכך הלאה.

 

4-    וודאו שתוכלו לקבל העתקים של תכניות עבודה- אדריכלות, חשמל, אינסטלציה.

אלו לא תוכניות של ההיתר, אלא תוכניות אחרות, בקנ"מ 1:50, אשר משמשות את כל בעלי המקצוע בעת בניית הבנין ולכן רמת הפירוט בהן גבוהה.

למשל, מתגי חשמל, שקעים, נקודות טלפון וכבלים/אינטרנט, כיורים, מקלחונים, חיבור למכונת כביסה, וונטה או פתח עבור מייבש וכדומה, כל אלו יופיעו רק בתוכניות עבודה ולא בתוכניות היתר או תכניות מכירה (התכניות הצבעוניות שאתם מקבלים בדרך כלל במשרד המכירות).


אז אם אתם רוכשים דירה מקבלן, "על הנייר", או אם אתם בתהליך של רכישת דירה מקבלן, כאשר הבנין כבר בתהליך בניה, והאמת, בכל רכישה מחברות בניה או קבלנים, כדאי לבדוק את כל מה שציינתי.

 

מקווה שתרמתי ועזרתי לכם,

בהצלחה ברכישת הדירה,

 

אילת מליס כהן, אדריכלית 054-4558123





50 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page